Submit to Facebook
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

PARTENERI

INSTITUTUL DE STUDII FINANCIARE

Institutul de Studii Financiare a rezultat din fuziunea Institutului de Asigurari cu Institutul de Management in Asigurari si funcţionează ca persoană juridică non-profit, instituţie apolitică şi non-guvernamentală. Începând cu anul 2002, Institutul de Studii Financiare oferă programe educaţionale în domeniul asigurărilor, pensiilor private, pietei de capital, cu caracter general cât şi programe specializate pentru anumite profesii (subscriitor de riscuri, inspectori de asigurari, agenţi, inspector de daune, actuar, analist de risc , agent de marketing, analist portofolii etc.). 

Pe plan internaţional, Institutul de Studii Financiare este Centru Zonal de testare pentru Europa de Sud-Est al American Institute for CPCU/ACII precum şi Centru Naţional pentru CII - UK. Institutul de Studii Financiare şi-a lărgit paleta de evenimente şi programe oferite industriei asigurărilor şi pensiilor private, piata de capital, organizând, pe lângă cursuri open şi cursuri personalizate, şi seminarii tehnice, conferinţe, sesiuni scurte de training, mese rotunde etc.

Mai multe detalii aflati pe www.isfin.ro.

ASOCIATIA ROMANA DE ACTUARIAT

Asociatia Romana de Actuariat a fost infiintata legal in anul 2000 ca o recunoastere a nevoii de management actuarial imbunatatit al organizatiilor de servicii financiare (asiguratori, fonduri de pensii, companii de audit financiar etc.). Numarul membrilor a crescut de la 24 (fondatorii initiali) pana la 70 de persoane – in 2005. Majoritatea membrilor sunt actuari din domeniul asigurarilor; exista, totusi, si un numar mic de membrii academici. Consiliul de conducere este format din actuari provenind de la companii de asigurari, fiecare avand responsabilitati specifice in cadrul asociatiei (ex: viata, non-viata, educatie).

ASOCIATIA INTERNATIONALA DE ACTUARIAT

Infiintata in anul 1895, Asociatia Internationala de Actuariat (AIA) este o asociatie multinationala formata din asociatii profesionale de actuari si din actuari individuali. AIA incurajeaza dezvoltarea unei profesii globale, cu scopul de a servi interesul publicului.

Obiectivele sale sunt:

 • dezvoltarea rolului si a reputatiei profesiei de actuar;
 • promovarea unor standarde inalte de profesionalism pentru servirea interesului publicului;
 • aprofundarea cunostintelor in stiinta actuariala;
 • dezvoltarea profesionala personala a actuarilor;
 • promovarea stimei mutuale si a respectului intre actuari;
 • crearea unui forum pentru actuari si asociatii.

ACADEMIA EUROPEANA DE ACTUARIAT (AEA)

Academia Europeana de Actuariat a fost fondata in anul 2005 de catre asociatiile actuariale din Germania, Elvetia, Austria si Olanda. Aceste patru asociatii sunt si actionarii AEA. Fondarea acestei academii reprezinta un raspuns la cresterea cererii de actuari certificati din tarile Europei Centrale si de Est. AEA intentioneaza sa devina centrul european al educatiei pentru actuari.

Academia ofera:

 • educatie pentru actuari (inclusiv examinari);
 • formare profesionala pentru actuarii certificati;
 • consultanta in domeniul educatiei actuariilor.

GROUPE CONSULTATIF

Groupe Consultatif a fost infiintat in anul 1978 pentru a alatura asociatiile de actuariat din UE, in vederea reprezentarii profesiei actuariale in discutiile cu institutiile Uniunii Europene despre legislatia UE existenta, cat si cea propusa, cu impact asupra profesiei de actuar.

Groupe Consultatif ofera un forum pentru discutii si deci o mai buna comunicare intre asociatiile de actuariat din Europa. 33 de asociatii actuariale provenind din 30 de tari europene sunt reprezentate in acest grup.

 ACORDURI

Cadrul juridic de baza al programului de master este reprezentat de urmatoarele documente:

 1. Protocol nr. 53/28.01.2013 privind organizarea in parteneriat a programului de studii universitare de masterat TEHNICI ACTUARIALE, incheiat intre ASE Bucuresti si Institutul de Asigurari si Pensii
 2. Protocolul pentru cooperare in vederea perfectionarii personalului din domeniul asigurarilor, nr. 19723/02.10.2002, incheiat intre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si Institutul de Asigurari si Pensii.
 3. Protocolul privind colaborarea in domeniul pregatirii profesionale nr. 822/29.10.2004, incheiat intre ASE- Bucuresti si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
 4. Scrisoarea nr. 644/29.09.2006 prin care Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a transmis acordul cu privire la tematica curriculara si conceptul cu privire la organizarea acestui curs de master.
 5. Protocolul privind colaborare privind organizarea programului de master Managementul Riscului si Actuariat nr. 1002/19.10.2009 incheiat intre ASE Bucuresti si Institutul de Asigurari si Pensii

Noutati

Tutoriat anul II - Modele cu stări multiple
07 Jan 2019

Vă aducem la cunoștință că luni, 21 ianuarie, ora 18.00, este programat un tutoriat cu tema: Mo [ ... ]

Oportunitate job- Junior Actuary la ERGO Asigurări...
21 Dec 2018

 Adecco Permanent Placement is looking for its client, ERGO Asigurari de Viata, part of one of the  [ ... ]

Oportunitate job- Junior Actuary la ERGO
17 Oct 2018

ERGO Asigurari de Viata, part of one of the biggest German insurance group, is looking for a junior  [ ... ]

Date de contact masteranzi anul I
14 Sep 2018

Bun venit tuturor bobocilor! Pentru o comunicare eficientă pe durata programului vă rog să aveț [ ... ]

Admitere TACT - sesiunea septembrie
08 Aug 2018

A fost anunțată sesiunea de admitere din septembrie care se desfășoară în ASE în perioada 6-8 [ ... ]

Parteneri

 

13 serii de absolventi

Sustinut de Asociatia Romana de Actuariat.

Masterul de Tehnici Actuariale este recunoscut international.

Conditie de inscriere in Registrul National al Actuarilor.